Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes gnocchi

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában puhára főzzük, majd forrón megpucoljuk és összetörjük. A kihűlt burgonyához adjuk a lisztkeveréket, a sót, a tojásokat és rugalmas tésztát gyúrunk.
  2. A tésztát 4 részre osztjuk és ujjnyi vastag csíkokat sodrunk. A rudakat kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk és megnyomkodjuk kicsit egy villa hátuljával.
  3. Bő, enyhén sós vízben 2-3 perc alatt készre főzzük. A megfőtt gnocchit leszűrjük.
  4. Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk és aranybarnára sütjük a gnocchikat.
  5. A szószhoz apró kockákra vágjuk a hagymát és megdinszteljük az olívaolajon.
  6. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomlevet. Fűszerezzük és a kívánt sűrűség eléréséig rotyogtassuk.
  7. A lepirított gnocchit hozzáadjuk és alaposan összemelegítjük.
  8. Sajttal megszórva tálaljuk.

Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek