A burgonyát héjában puhára főzzük, majd forrón megpucoljuk és összetörjük. A kihűlt burgonyához adjuk a lisztkeveréket, a sót, a tojásokat és rugalmas tésztát gyúrunk.
A tésztát 4 részre osztjuk és ujjnyi vastag csíkokat sodrunk. A rudakat kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk és megnyomkodjuk kicsit egy villa hátuljával.
Bő, enyhén sós vízben 2-3 perc alatt készre főzzük. A megfőtt gnocchit leszűrjük.
Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk és aranybarnára sütjük a gnocchikat.
A szószhoz apró kockákra vágjuk a hagymát és megdinszteljük az olívaolajon.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomlevet. Fűszerezzük és a kívánt sűrűség eléréséig rotyogtassuk.
A lepirított gnocchit hozzáadjuk és alaposan összemelegítjük.