Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes fánk tej és tojás nélkül

70 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gluténmentes fánk elkészítéséhez egy keverőtálban összekeverjük a langyos növényi italt a mézzel, és belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd pár perc alatt felfuttatjuk. 
  2. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, a porcukrot, az útifüvet, a citrom lereszelt héját, az aromákat és az olvasztott margarint, és egynemű tésztát gyúrunk belőle. 
  3. Ezután szobahőmérsékleten legalább 45 percig kelesztjük. 
  4. A megkelt tésztát lisztkeverékkel megszórt felületen átgyúrjuk, és kb. 2 ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. 
  5. Ízlés szerinti nagyságú korongokat szaggatunk belőle, és újabb 20 percet kelesztjük. 
  6. Egy lábosban felmelegítjük az olajat, és közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük a fánkok mindkét oldalát. Érdemes egy darabig fedő alatt sütni, így biztosan átsülnek. 
  7. A megsült fánkokat konyhai papírtörlőre szedjük, és ízlés szerint porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk. 

Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss