Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes császármorzsa 

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gluténmentes császármorzsa elkészítéséhez a lisztet elkeverjük a rizsdarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át állni hagyjuk, hogy a rizsdara megszívja magát nedvességgel.
  2. Egy óra elteltével a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, és a tejes keverékhez adjuk.
  3. A tojások fehérjét egy csipet sóval és a citrom lereszelt héjával kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
  4. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal vagy fakanállal folyamatosan kevergetjük, amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. A tűzhely erősségétől függően akár 30 percig is készülhet.
  5. A császármorzsát hagyjuk 5 percen át pihenni, majd porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.

Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon. 

Ezek is érdekelhetnek