Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes churros

40 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A gluténmentes churros elkészítéséhez a vizet, a margarint és a sót egy lábosba mérjük, és addig melegítjük, amíg a margarin teljesen elolvad. 
  2. A tűzhelyről félrehúzva a lábost, beleöntjük a lisztkeveréket, és csomómentesre keverjük. 
  3. A tűzhelyre visszatéve melegítjük tovább, amíg egy nagy csomóba összeáll a tészta. Ez kb. 30-60 másodperc. 
  4. A tésztát ezután pihentetjük pár percet, hogy kissé lehűljön. Majd folyamatos keverés közben egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és minden tojás után alaposan habosra keverjük. 
  5. A tésztát ezután csillagcsöves habzsákba töltjük, és forró olajba csíkokat nyomunk belőle, majd szép barnára sütjük a fánkokat.
  6. A megsült churrost konyhai papírtörlőre szedjük, és még forrón fahéjas cukorba forgatjuk. Az étcsokit gőz fölött vagy mikróbanfelolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és a churroshot kínáljuk.

Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss