Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes bögrés kevert sütemény 

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A gluténmentes bögrés kevert sütemény elkészítéséhez a tojásokat habosra keverjük cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat. A darált mandulát összekeverjük a liszttel, a sóval és a sütőporral, és csomómentesre keverjük a masszát. 
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
  3. Ízlés szerint kínáljuk porcukorral szórva, friss gyümölcsökkel vagy lekvárral megkenve. 

    Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-lik blogon.

 

Ezek is érdekelhetnek