Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes almás-zabdarás kevert sütemény

50 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, és felvágjuk kb. félujjnyi vastag szeletekre.
  2. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, a cukrot, majd hozzáadjuk az almaszeleteket, és pár perc alatt megpároljuk, míg az alma enyhén karamellizálódik.
  3. A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Szobahőmérsékleten 20 percig pihentetjük, közben az alma is kihűl.
  4. Egy kb. 15 × 20 cm-es tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral, az aljára tesszük az almát, majd rásimítjuk a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  5. A langyosra hűlt süteményt tálcára borítjuk és már szeletelhetjük is.

 


Megjegyzés

Roppant egyszerű, gyors, de nagyon finom ez az almás, kevert sütemény. A karamellizált, savanykás alma tökéletesen egészíti ki a kakaós tésztát, amibe liszt helyett Avena GoFit zabpehelydara került.  - MME

Ezek is érdekelhetnek