Az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, és felvágjuk kb. félujjnyi vastag szeletekre.
Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, a cukrot, majd hozzáadjuk az almaszeleteket, és pár perc alatt megpároljuk, míg az alma enyhén karamellizálódik.
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Szobahőmérsékleten 20 percig pihentetjük, közben az alma is kihűl.
Egy kb. 15 × 20 cm-es tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral, az aljára tesszük az almát, majd rásimítjuk a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A langyosra hűlt süteményt tálcára borítjuk és már szeletelhetjük is.
Roppant egyszerű, gyors, de nagyon finom ez az almás, kevert sütemény. A karamellizált, savanykás alma tökéletesen egészíti ki a kakaós tésztát, amibe liszt helyett Avena GoFit zabpehelydara került. - MME