Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Milyen alapanyagokat vegyek, ha gluténérzékeny vagyok? A szakértő válaszol

default user icon
MME
Milyen gluténmentes alapanyagokra van szükségem a konyhában, ha gluténérzékeny vagyok? Erre a kérdésre adott választ Felcsiki Tünde, a Mindmegette szakértője mentes témában.

Most derült ki, hogy gluténérzékeny vagyok. Mik azok az alapanyagok, melyeket mindenképpen be kell szereznem otthonra a sütéshez-főzéshez?

Tudom, hogy nem egyszerű elindulni egy új úton. A régi szokásokat el kell engedni, és a helyükre pedig új szokásokat kell beépíteni. Örömmel álljunk az újonnan kialakult helyzethez, hisz van megoldás! Új alapanyagokat ismerhetünk meg, és bárki elsajátíthatja az ételek elkészítéseinek fortélyait.

Az eddig használt alapanyagaink közül azokat kell feltétlenül lecserélni, amelyek glutént és származékait tartalmazzák, illetve tartalmazhatják! Bevásárláskor mindig figyelmesen olvassuk el a termékek címkéit!

Elsőre talán ezeket az alapanyagokat érdemes beszerezni:

rizs, barnarizs, kukoricarizs
gluténmentes zabpehelyliszt és segédlisztként kölesliszt, hajdinaliszt, zöldbanánliszt, tápiókaliszt, mandulaliszt, gesztenyeliszt vagy kókuszliszt
burgonyapehely, hajdinapehely, rizspehely, kukoricapehely és gluténmentes zabpehely puffasztott köles, puffasztott amaránt, puffasztott cirok, puffasztott rizs

Felcsiki Tünde rovata >>> 
Érzékenység és allergia >>> 
Mentes receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss