Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténérzékeny a gyerek? Így süss neki rántott húst!

Ha gluténérzékeny a gyerek, az az egész család táplálkozását "megreformálja". Szerencsére azonban az olyan finomságokról sem kell lemondanunk, mint a rántott hús, csak egy kicsit másképp kell elkészíteni, mint megszoktuk. Ehhez ad tanácsokat Felcsiki Tünde, a Mentes pillanatok című könyv szerzője.

1. Én rendszeresen készítek gluténmentes lisztekből (rizs- vagy kukoricaliszt + tojás) kikevert sűrű masszát, amibe a besózott húsokat megmártom, majd ezeket forró zsiradékban készre sütöm.

2. A panírozáshoz a húst vagy zöldséget rizslisztbe, tojásba, majd kukorica- és burgonyapehely keverékébe forgatom bele.

3. A panírt megbolondíthatjuk különböző magvakkal (amennyiben nem vagyunk rá allergiások). Kedvenceim: szezámmag, lenmag, amarant, dió, tökmag.

4. Mivel én rendszeresen sütök gluténmentes kenyeret a családnak, az abból megmaradt darabokat apró kockára vágom, és tepsiben szétterítve 50 fokon lassan kiszárítom. A kiszáradt kenyérkockákat mozsárban az általam kedvelt méretűre összetöröm. Ez is tökéletes panírozáshoz.

Itt olvass tovább Felcsiki Tündéről!>>> 
A mentes pillanatok rovatunkat itt találod!>>> 
Még több tipp és tanács glutén- és laktózérzékenyeknek >>> 
DIÓS CSIRKESZÁRNY TOJÁS NÉLKÜL (GLUTÉNMENTES) >>> 
Mindenmentes receptek >>> 
A PANÍR, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD: ZELLERES BUNDÁBAN SÜLT CSIRKEMELLCSÍKOK - VIDEÓ! >>> 
JOBB, MINT AZ EREDETI! ÍGY KÉSZÍTS PUHA, KÖNNYŰ TÚRÓGOMBÓCOT GLUTÉNMENTESEN- VIDEÓ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss