Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Glutén és tejmentes csokis süti

25 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Keverőtálba mérjük a rizslisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, majd alaposan összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a növényi tejet és az olajat, és jó alaposan összekeverjük fakanállal vagy habverőve a tésztát.
  3. 20x35 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a masszát. A csokit apróbb kockákra vágjuk, és rápotyogtatjuk a tészta tetejére. Ízlés szerint adhatunk hozzá aprított mandulát, asztalt gyümölcsöt, piros bogyós gyümölcsöket is.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütési fokozat) kb. 15 perc alatt készre sütjük a süteményt. Hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Megjegyzés

Cukormentesen is készíthetjük a csokis sütit, bármilyen édesítő használható hozzá. - szakacspatri

Ezek is érdekelhetnek