Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges pite (glutén- és laktózmentes)

100 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk, majd frissen fóliába tesszük és berakjuk a hűtőbe 1 órát pihenni.
  2. Miután ez meg volt, kivesszük a hűtőből, egy kis darabot letörünk belőle és félretesszük, a többit nagyon óvatosan megpróbáljuk kinyújtani. Ne ijedjünk meg, ha nem sikerül, akkor a darabkákat a tortaformába lapogatjuk (én egy 18 cm átmérőjű tortaformát használtam) úgy, hogy az alján szétlapítjuk a tésztát és körbe, a szélére is teszünk elég magasan kb. 4 ujjnyian, hogy amikor beleöntjük a tölteléket szépen körbeölelje azt a perem.
  3. A tésztát megszurkáljuk villával és egy picit elősütjük, kb. 5 percig.
  4. A töltelékhez a répát meghámozzuk, felkockázzuk kisebb darabokra, ugyanúgy a cukkinit és a vöröshagymát is felvágjuk (én nem hámoztam meg, csak alaposan megmostam).
  5. Egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanálnyi olajat, szépen fokozatosan megpároljuk a zöldségeket, előbb a répát rakjuk bele, majd a hagymát és végül a cukkinit. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
  6. Miközben párolódnak, elkészítjük a tejes mixet. A tejet egy tálba öntjük, belerakjuk a sajtot, tojásokat és a keményítőt, ezt jól összekeverjük. Miután a zöldségek elkészültek, a tejes mixet ráöntjük és a serpenyőben besűrítjük egy kicsit.
  7. A tésztát kivesszük 5 perc után a sütőből és beleöntjük a besűrített zöldséges mixet.
  8. A félretett tészta darabkából csíkokat formálunk, és azzal díszítjük a pite tetejét. Berakjuk a sütőbe és készre sütjük. Akkor jó, ha már nem remeg a közepe. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss