Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Glutén- és laktózmentes kakaós csiga

70 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. 1. A lisztet, a cukrot, a sót, az instant élesztőt egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a felmelegített tejet és beleütjük a tojást. Minezt náhány percig dagasztjuk.
  2. Hozzáadjuk az olajat, majd addig dagasztjuk, míg szépen összeáll.
  3. Meleg helyen letakarva, 50 percig kelni hagyjuk. Miután megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és rászitáljuk a porcukor és a kakaópor keverékét.
  4. Feltekerjük a tésztát és éles késsel leszeljük a csigákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, ott még hagyjuk 10 percig kelni, aztán 20 percre, 175 fokos sütőbe tesszük.
  5. 20 perc után kivesszük, meglocsoljuk a meleg vaníliás cukros tejjel, és még 3 percre visszatesszük a sütőbe. 

 

Megjegyzés

Amint a csigák langyosra hűlnek, érdemes őket bélelt fém dobozban lefedni hogy ne száradjanak ki. - Picipiros konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss