Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsánsaláta és grillezett marha: ötcsillagos thai street food a Globalista Konyhától!

default user icon
MME
Sebastian Holmes idén májusban járt először Magyarországon. A Globalista Konyha meghívására izgalmas thai vacsorát kreált a Leroy Bistro-ban, és a vendégek egytől egyig el voltak ájulva csodás ízekkel teli menüsorától. Alig pár hónappal később most visszajön Budapestre, ahol most megmutatja, milyen is a thai street food, azaz folytatódik A Globalista Konyha street food fesztiválja, a Kazinczy utcai Kőleves Kertben.

Seb 16 éves kora óta profi konyhákban dolgozik. Szenvedélyesen főz és szenvedélyesen ír. Miközben főállásban egy étterem konyháján dolgozott, egyetemre ment, és újságíró szakot végzett. Egy thaiföldi túra adott új irányt a karrierjének.

20 évesen már a The Begging Bowl helyettes főszakácsa volt, 24 évesen pedig a londoni Soho-ban megnyílt The Smoking Goat thai street food barbecue étterem főszakácsaként dolgozott.

2014-ben Seb második helyezést ért el a Nuno Mendez és Margaret Henderson által zsűrizett „Young British Foodies Awards” versenyen, a London Evening Standard újságírója, Rosamund Urwin pedig London 16 legígéretesebb felfedezettje közé sorolta 2016-ban.

Seb rendszeresen főző bemutatókat tart Anglia szerte, az idén kapott először meghívást a Taste of London-ra, ahol már saját standot kapott. Fogalmunk sincs, hogyan szakított időt arra, hogy ismét Budapesten töltsön három munkás napot, hiszen Londonban már 5 helyszínen van jelen Farang London elnevezésű standjával. A farang szó jelentése „fehér ember aki thai ételeket főz”.

Ezzel a menüsorral vár minden érdeklődőt:

Grillezett marha, savanyított füstölt chili;
Whiskys, édes szójaszószos csirkecomb;
Sült padlizsánsaláta, lágytojás;
Savanyú gyümölcssaláta, zöld Nham Jim;
Köret: párolt thai jázmin rizs

Globalista Konyha street food fesztivál – SEBASTIAN HOLMES
Kőleves Kert, július 28-30, este 18.00 - 23.00

Ezek is érdekelhetnek

Friss