Elkészítés: Az előzőleg bepácolt csirkemell filét csíkokra vágva kevés olajon megpirítom. Kiszedem, majd ugyanezen a zsiradékon a kockázott szalonnát is pirítani kezdem, majd hozzáadom a vékonyra szeletelt hagymakarikákat, a sárgarépát, a cukkínit, a zöldpaprikát, a gombaszeleteket, a finomra zúzott fokhagymát, és a paradicsomot. Az egészet sózom, aztán az egészet megpárolom. Cseréptálba lerakok egy réteg párolt zöldséget, arra teszem a csirkemellet, majd újabb adag zöldséget, végül ismét a maradék csirkét. Ezt főzőtejszínnel gazdagítom, rászórom a reszelt sajtot, és a sütőben a sajt pirulásáig sütöm. Pirított kenyérrel is finom, de nagyon gazdag petrezselymes krumpli körettel, vagy krumplipürével, esetleg petrezselymes rizzsel. A tészta annyira nem szerencsés hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre