Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gigászi csokitorta

140 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • 12 db tojás
  • 12 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó por
  • csipet só
  • krémhez:
  • 600 g mascarpone
  • 500 g Nutella
  • tetejére és oldalára:
  • 500 g tortabevonó tej vagy étcsokoládé

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 C fokra. Válasszuk szét a tojásokat külön-külön tálba. A sárgájához adjuk hozzá a kristály és vaníliás cukrot. Keverjük össze kézi mixerrel vagy habverővel, ezután szitáljuk át a lisztet és adjuk hozzá a sütőporral együtt. Finoman keverjük össze addig amíg a száraz liszt el nem tűnik. A tojásfehérjéhez adjunk egy csipet sót majd verjük kemény habbá. Ha elkészült a hab akkor adjuk hozzá a tojássárgához és óvatosan keverjük össze, vigyázva hogy ne törjük össze a habot. Utána tegyük bele a kakaóport is. Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntsük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni. Krémhez: A mascarponét keverjük el kézi mixerrel ezután adjuk hozzá a nutellát és keverjük össze. A kihűlt piskótát tetszőleges méretű lapokra vágjuk és betöltjük krémmel. Bevonjuk csokoládéval és tetszés szerint díszítjük. Ha kész akkor tegyük be a hűtőbe dermedni. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss