Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A gyár, ahonnan a Burger King is rendeli a bacont - a tamási Gierlinger bacongyárban jártunk!

default user icon
MME
A tökéletesre sült, ropogós bacon, egy jó burgerben - túlzás nélkül kijelenthetjük: maga a csoda! Milyen jó lenne, ha ezt az állagot mindössze pár másodperces mikrós melegítéssel elérhetnénk, nem igaz? Nos, van egy hely itt, Magyarországon, ahol valóra váltották a bacon-imádók álmát, és nem csak ízletes csíkozott és/vagy kockázott szalonnát gyártanak, hanem tökéletesre sült, ropogós vákumcsomagolt baconszeleteket is! A Gierlinger húsüzemben, Tamásiban jártunk.

A szerkesztőségben végzett gyors közvéleménykutatás alapján kijelethetjük, hogy gyakolatilag nincs olyan sós étel, amit ne dobhatnánk fel némi ropogósra sült baconnel: morzsolhatjuk salátára, tésztára vagy levesbe, feldobhatjuk vele a reggeli rántottát vagy a hamburgerünket is. Egy baj van vele, hogy bár nem lehetetlen, de kissé macerás elkészíteni a tökéletes sült bacont: gyakran előfordul, hogy a vágyott állag helyett néhol égett, néhol nyers szalonnát szedünk ki a serpenyőből.   

Szerencsére van egy hely Magyarországon, ahol nem csak nagyüzemben gyártják az egyik legfinomabb bacont, de egy részét ott helyben ki is sütik: a Tamási Hús Gierlinger bacongyárában 2000 óta darabolják, pácolják, füstölik, szeletelik, és igény szerint tökéletesre sütik a beszállított szalonnát.

A cég Crispy Bacon-jére lecsapott több nagy szálloda- és étteremlánc is, többek között a hazai Burger King is tőlük rendeli az előre pirított bacont, mert így egyfelől garantált az állandó magas minőség, másfelől, ahol ipari mennyiségű burger készül 2-3 perc leforgása alatt, nincs idő a szalonnasütéssel molyolni. Kis túlzással: bedobják a mikróba, és már kész is a sercegő, zsírbuborékos, roppanós-omlós állagú feltét.

Persze, elsősorban nem az előresütött Crispy baconjéről híres cég itthon: a Prémium Bacon szeletelve és kockázva is a vásárlók egyik legnagyobb kedvence, amire ékes bizonyság a márka 2022-es Superbrands-díjas elismerése.

De vajon mitől ilyen egyedülálló ez a bacon, mit tud ez az üzem Tamásiban, ami Európa-szerte híressé teszi az itt készül szalonnákat? Elmentünk, és belestünk a kulisszák mögé, hogy - ami nem szupertitkos - megmutassuk nektek!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss