Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gibannyica (szerb rétes)

MME MME
4 3/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A réteslapbol ketőt félreteszünk, a többit összetépkedjük. A tojássokat kettéválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a túróval, a tejfellel, az 2 dl olajjal, sóval, cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrós masszához adjuk a széttépkedet réteslapot, és óvatosan belekeverjük a habot. Az egyik réteslapott letesszük a tepsi aljára, belesimitjuk a masszát, majd befedjük a másik réteslappal. Megkennyük olajjal, megszurkáljuk tűvel, és 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük, majd megerősítjuk 175 fokra, és így sütjük 10 percig. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk.

Megjegyzés

A tépkedés egy kicsit soká tart, de ez az étel sajátossága. Előételnek kitűnő. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss