Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gibanica II.

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A túrót kikeverjül a tejföllel, joghurttal, tojásokkal, ásványvízzel, sóval és az olajjal. A tepsi alját kiolajozzuk, 2 réteslappal kibéleljük. Kevés túrós masszát kenünk rá, majd újra 2 réteslapot teszünk. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg van alapanyagunk. Közben időnként meglocsoljuk kevés olajjal a lapokat. A tetejét lappal zárjuk, melyet megolajozunk, és 200 fokos sütőben megsütjük.

Megjegyzés

Ez egy szerb étel, melyet mi, délvidékiek is szívesen készítünk. Eredetileg sós szerb túróval az igazi, de ennek hiányában a hagyományos túró is megteszi, csak így meg kell sózni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss