Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gianni római pizzáival bővül a Fresh Cornerek választéka

default user icon
MME
A MOL és Gianni Annoni közösen mutatta be a La Pizza di Gianni pizzákat, amelyeket a MOL Fresh Cornerekben árusítanak majd. A Margherita, Piccante és Prosciutto e Funghi pizzák Olaszországból érkező friss alapanyagokból készülnek. Gianni pizzáit 45 töltőállomáson lehet megkóstolni, és ez a szám folyamatosan bővül majd.

A MOL-töltőállomásokon a Fresh Corner étlapja ősszel tovább bővül, hiszen október 5-től Gianni 100%-ban olasz pizzái is elérhetőek lesznek a hálózatban.

A számos gasztronómiai tévéműsor séfjeként ismert Gianni Annoni mostanában főként saját éttermével foglalkozott, nem is kevés sikerrel: a Pomo D'oro pizzériát tavalyelőtt, két évnyi tesztelés után a világ legjobb 70 étterme közé választotta az olasz Ristorazione Italiana Magazine. A gasztromagazin listájára eleve csak az olasz kereskedelmi kamarák ajánlásával lehet felkerülni, ezután a magazin szakértői folyamatosan ellenőrzik, hogy az étterem jó minőségű olasz alapanyagokból, autentikus recept szerint készíti a fogásaikat. Ha tehát valaki, akkor Gianni biztosan tudja, hogyan készül az igazi olasz pizza.

„Meg sem lehet számlálni, hány étterem állítja, hogy eredeti olasz pizzát készítenek, de Magyarországon csak maroknyi hely van, ahol valóban autentikus receptből dolgoznak” – mondta Gianni. „A leggyakoribb hiba a feltét halmozása, de a valódi olasz pizza élménye egyszerűségében és a tészta minőségében rejlik. Az alaposan megkelesztett tésztát hagyományos fatüzelésű kemencében süthetjük tökéletesre, erre kerülnek a további feltétek, leggyakrabban a paradicsomszósz, a mozzarella és a sonka.”

A mesterszakács elárulta, mi a titka saját étterme sikerének: mindig jó minőségű, friss alapanyagokat használ. Ezt a sikerreceptet hozta át a töltőállomásokra is. A Fresh Cornerekben ezentúl háromféle, anyakovásszal készült pizzát kóstolhatnak meg az utazók, amelyekhez a gondosan összeválogatott alapanyagok Olaszországból érkeznek. A Pizza Margherita a tradicionális vonalat képviseli paradicsommal, mozzarellával, a Pizza Prosciutto e Funghira érlelt sonka és gomba, a Pizza Piccantera pedig csípős calabriai szalámi kerül. Érdekességük, hogy hagyományos római típusú pizzák, vagyis téglalap alakúak és a tésztájuk vastagabb, mégis ropogós és könnyű – ahogy Gianni fogalmaz: ez a pizza a mediterrán konyha legjavát adja.

Gianni római pizzáit országszerte 45 Fresh Cornerben kínálja a vállalat, a lelőhelyek listája pedig a MOL Go applikációban érhető el.

10 HÁZI PIZZA RECEPT>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss