Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gianni elárulta, melyik világsztárban csalódott

default user icon
MME
Milyen egy jó pizza? Ha valaki, akkor Gianni Annoni tudja. Az olasz étterem-pizzéria tulajdonos 1994 óta él Magyarországon és örömmel látja, hogy a magyarok azóta már nemcsak rántott húson és sült krumplin élnek, hanem nyitottak az új ízek felé.

Gianni és barátai, Friedman Victor és Friedman Eran öt évvel ezelőtt gondoltak valami merészet és megalapították a Pizza Me street food pizzériát. Akkor még szinte az utcán árulták a pizzát, a napokban pedig a 10. üzletüket nyitották már.

- Míg Magyarországon a gyerekek a sült krumpliért és a rántott húsért hisztiznek, mi gyerekkorunkban a pizzával voltunk így – mesélte Gianni. - Ez volt a gyerekek étele, amit nem kaphattunk meg minden alkalommal. Északon, ahol felnőttem a házunktól 150 méterre volt egy étterem, amit egy nápolyi család üzemeltetett. Ha pizzát akartunk enni, a szüleink oda vittek el. Ott tanultam meg az első tésztát kigyúrni, és tőlük kértem el az első receptet, amikor én magam is elkezdtem pizzát készíteni.

Gianni szerint a pizza lelke a jó tészta. Azt szereti, ha ropogós és nincs kenyér íze. Az egykori tévés alapvetőnek tartja, hogy az olaszok klasszikus ételén minden egyes ízvilág érezhető legyen. A paradicsomszósz ne legyen cukrozott és ne ketchuppal kenjék meg a tésztát.

- Sajtőrült vagyok sajnos – nevetett Gianni. - Imádom a quattro formaggi, azaz négysajtos pizzát és szeretem, ha össze van keverve egy kis mascarpone, mozzarella és parmezán. Na és persze a főtt sonka sem hiányozhat a pizzámról.

Gianni bízik benne, hogy a Pizza Me egy magyar brand lesz és akár Európában is tudnak terjeszkedni. A sztár azt örömmel látja, hogy a magyar emberek szeretik az olasz ízeket, sőt nyitottak a világ gasztronómiájára.

 - Amikor 1994-ben Magyarországra jöttem, akkor szinte mindenhol rántott hús, rántott sajt és gulyás leves volt a fix menü. Magyarország gasztronómiai tudatossága nagyon sokat nőtt az elmúlt évek alatt. Az emberek kíváncsiak az új ízekre, ezért van lehetősége akár egy thai, akár egy kínai, egy libanoni, vagy egy olasz étteremnek is megélni Magyarországon.

Gianni étterme, a Trattoria Pomo D'oro azonban nemcsak a magyarok, hanem a külföldi sztárok egyik kedvenc helye is. Több, a hazánkban forgató hollywoodi színész és sok más sztár is evett már Gianninál. Sajnos egyről lemaradt.

- Amikor Will Smith arra járt, éppen zárva voltunk, pedig jó lett volna vele és a feleségemmel, Zitával táncolni egyet a Pomo D'oro előtt. Vannak olyan sztárok, akikről sosem gondoltam volna, hogy ennyire jófejek. Russell Crowe fantasztikusan jó arc, akár Jamie Foxx. A legnagyobb öröm számomra Anthony Hopkins látogatása volt, ő valóban egy Sir, egy úriember. És, hogy csalódtam-e valakiben? Igen, egyszer járt nálunk egy olasz divatdiktátor, akit mindig is nagyra tartottam, de csalódtam benne, ő mintha elvárta volna, hogy sztárként kezeljük.

OLASZ KAJÁK: TRADÍCIÓ ÉS CSALÁD EGYÜTT: ITT A GIANNI-SIKER TITKA >>> 

A VILÁG LEGJOBB OLASZ ÉTTERMEI KÖZÉ KERÜLT A POMO D’ORO, GIANNI BUDAPESTI ÉTTERME >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss