Elkészítés: A csirkehúst feldaraboljuk, majd jól megmossuk, hagyjuk lecsepegni, utána sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni.
A hagymát megpucoljuk, megmossuk, félbevágjuk, és közepes vastagságú cikkekre vágjuk. Ugyanezt tesszük az paradicsomokkal és a paprikával is. Az almát megpucoljuk, megmossuk, kiszedjük a magházát, majd félbevágjuk, és kisebb cikkekre vágjuk. A fokhagymát apróra kockázzuk, a babérlevelet meg kisebb darabokra törjük.
Ha mindez kész, előveszünk egy közepes méretű tepsit vagy jénait, és az aljába beleöntjük az olajat, a fehérbort és egy kevés vizet. Erre rárakjuk az összeszeletelt zöldségeket, megszórjuk a fokhagymával, a babérlevéllel, a szerecsendióval, sóval és borssal, majd az egészet jól összekeverjük.
Ezután rárakjuk a csirkehúst, majd alufóliával lefedjük a tepsi/jénai tetejét, és 160 fokos légkeveréses (190 fokos sima sütő) sütőben hagyjuk 1 órán keresztül az egészet összepárolódni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ezután levesszük a fóliát, visszatesszük a tepsit/jénait még 1/2-3/4 órára a sütőbe, hogy a hús jól megpiruljon.
Köretként krumplipürét készítünk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre