Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyével töltött pulykamell sült almával

75 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A mellfilét 4 vékony szeletre vágjuk, kiklopfoljuk kissé, majd megsózzuk és megborsozzuk. A felkockázott szalonnát megpirítjuk.
  2. A darált húst összedolgozzuk a tejszínnel és a gesztenyével, majd megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáforgatjuk az elősütött szalonnát a zsírjával együtt. Bevonjuk a masszával a pulykaszeleteket, majd felgöngyöljük és alufóliába csomagoljuk. A csomagolt hústekercseket forrásban lévő vízben 15 percig főzzük. Kiemeljük, a kicsorgó levet felfogjuk. Szárazra töröljük a tekercseket, majd minden oldalát aranyszínűre sütjük a felforrósított olajon.
  3. A megmosott, kimagozott, felszeletelt almákat megsütjük 4 dkg felforrósított vajon, közben megsózzuk kissé. Felöntjük 1,5 dl húslével, és felforraljuk az egészet. A bort leforraljuk negyedmennyiségűre, majd a megmaradt felkockázott vajjal gazdagítjuk. A hústekercset az almával és a rozémártással kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss