Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyével töltött liba

MME MME
120 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A libát kívül-belül megtisztítjuk, megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk. A belsőségeket is megmossuk.

Az almát meghámozzuk, négybevágjuk, kimagozzuk. A gesztenyéket kettévágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.

A májat összekeverjük a libazsírral, a hagymával, az almacikkekkel, a gesztenyével, és kissé sózzuk, borsozzuk. A libába töltjük, a nyílást fogvájóval összetűzzük.

Mellével lefelé tepsibe fektetjük a libát, ráöntünk 1 liter forró vizet, mellé szórjuk a maradék belsőséget, és a sütőben 3-3,5 órát sütjük. Félóránként megfordítjuk, és leszedjük a zsírját.

A ropogósra sült libát főtt burgonyával tálaljuk, esetleg párolt savanyú káposztát is kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek