Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyével töltött alma vajas tésztában sütve

MME MME
1
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 10 kisebb alma
  • 25 dkg gesztenyemassza

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, vékonyra kinyújtjuk, majd akkora darabokra vagdaljuk, hogy az almákat bele tudjuk csomagolni.

Az almákat meghámozzuk, kifúrjuk, a magházat eltávolítjuk, és megtöltjük gesztenyemasszával, végül belegöngyöljük a tésztába.

Tetejüket a tojássárgával megkenjük, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített, forró sütőben sütjük.

Egészben vagy félbevágva, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss