Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyeszív és gesztenyegolyó

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 6 dkg vaj
  • 5 cl rum
  • 1 tojássárga
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • A díszítéshez:
  • tortadara
  • grillázs
  • ehető díszítőformák, stb.

Elkészítés

Elkészítés: A szobahőmérsékletű vajat és a gesztenyemasszát, továbbá a tojássárgáját jól kikeverjük, időközben a rumot is hozzáadjuk. Amikor a masszánk összeállt, vajazott alufólia lapon félujjnyi vastagra nyújtjuk, hideg helyen lehűtjük, hogy könnyebben dolgozhassunk vele, majd szívformával kiszaggatjuk. A maradékból formáljunk golyókat.

A szíveket rácsra téve kb. 12 órán keresztül hagyjuk szikkadni,
majd az olvasztott csokival félig vagy teljesen bevonjuk. Minyonpapírra fekteteve kínáljuk.

Megjegyzés

Amennyiben van szilikonformánk, abban készítsük el, kissé fagyasszuk
le, majd kb. félórával a kínálás előtt vegyük ki, és a formában vagy abból kivéve tálaljuk. Egyéni ízlésünknek vagy alkalomnak megfelelően
díszíthetjük is. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss