Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés vajas kifli

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átszitált lisztet összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, és tésztát gyúrunk belőle annyi tejföllel, hogy rugalmas állagú legyen.
  2. Téglalap formájúra nyújtjuk, az olvasztott és langyos vajjal megkenjük, feltekerjük, mint a bejglit vagy a piskótatekercset, majd pihentetjük, illetve kelni hagyjuk kb. fél órán át.
  3. Kerekre nyújtjuk, majd cikkekre vágjuk. Megtöltjük a felvert tejszínhabbal összeforgatott gesztenyepürével, majd kifli formára tekerjük, a tetejét megkenjük a felvert tojásfehérjével.
  4. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, 20-25 perc után 150 fokra visszavesszük a hőmérsékletet, és készre sütjük. A teljes sütési idő 45-50 perc. 

Megjegyzés

A tésztát tölthetjük lekvárral vagy mákkal is. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss