Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés trüffelszelet

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 3 ek tej
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 ek konyak
  • 10 dkg barna cukor
  • 40 dkg főtt gesztenye
  • 1 ek habtejszín

Elkészítés

  1. Vízgőz fölött megolvasztunk10 dkg felaprított étcsokoládét, 10 dkg vajjal és tejjel. A tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliaaromát, akonyakot, valamint abarna cukrot, és simára keverjük. Ezután beleforgatjuk a durvára vágott főtt, hámozott gesztenyét.
  2. A masszát egy folpakkal bélelt vekniformába simítjuk, befedjük egy darab folpakkal, ésa hűtőbe rakjuk 24 órára.
  3. Másnap eltávolítjuk a desszert tetejéről a folpakot, azután óvatosan kiborítjuk a formából, és lehúzzuk róla a folpakot. Vízgőz fölött megolvasztunk újabb 10 dkg felaprított étcsokoládét egy evőkanálvajjal ésahabtejszínnel. Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük a mázt, majd bevonjuk vele az édességet. Végül berakjuk a hűtőbe 12 órára. Felszeletelve tálaljuk.

TEJSZÍNES-CITROMOS SPAGETTI 

RIGÓ JANCSI MUFFINFORMÁBAN

Ezek is érdekelhetnek

Friss