Egy habüstben keményre verjük a tejszínt a sztíviaporral, majd beleforgatjuk a lereszelt gesztenyét és a mascarponét. Rumaromával és narancshéjjal ízesítjük. Az így kapott krémet belekanalazzuk habzsákba.
Simára keverjük a kávét, a tejet és a mézet, majd megmártjuk benne a félbe tört babapiskótákat.
A gesztenyés krémből kis halmokat nyomunk a 4 db desszerteskehelybe, és körben kirakjuk a szélét a kávés babapiskóta-darabokkal. A hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. Durvára vágott mogyoróval megszórva, egy kevés gesztenyével díszítve tálaljuk.
Ha gyerekeknek készíted az édességet, a rumaromát helyettesítsd vaníliás társával, a kávét vagy koffeinmentesre vagy kakaóra cseréld!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre