Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés tiramisukehely

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

1.

Egy habüstben keményre verjük a tejszínt a sztíviaporral, majd beleforgatjuk a lereszelt gesztenyét és a mascarponét. Rumaromával és narancshéjjal ízesítjük. Az így kapott krémet belekanalazzuk habzsákba.

2.

Simára keverjük a kávét, a tejet és a mézet, majd megmártjuk benne a félbe tört babapiskótákat.

3.

A gesztenyés krémből kis halmokat nyomunk a 4 db desszerteskehelybe, és körben kirakjuk a szélét a kávés babapiskóta-darabokkal. A hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek összeérjenek. Durvára vágott mogyoróval megszórva, egy kevés gesztenyével díszítve tálaljuk.

 

Ha gyerekeknek készíted az édességet, a rumaromát helyettesítsd vaníliás társával, a kávét vagy koffeinmentesre vagy kakaóra cseréld!

Ezek is érdekelhetnek

Friss