Mindmegette.hu
Ajánljuk még:
Kinyomtatom
Elküldöm
Mentés
Értékelem
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Egyre agresszívebbek a migránsok - videó
Megszólalt a saját kisfiát összeverő, RTL Klub-sorozatszínész felesége
Gyermekükkel a szíve alatt várta haza párja a Kis-Dunában eltűnt kutyakiképzőt
Ukrán védelmi miniszter: Elkezdődött a harmadik világháború
Azonnal cselekedj, ha ezt látod a paradicsom alján
Horrorbaleset történt: Fiatal férfit fejezett le egy traktor Temes megyében
Budapestből is lehet Bucsa – lengyel konzervatív médiavezér üzent
Új gyógyhelye lett az országnak, kereken a negyvenedik
Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében
Gyász: meghalt a tihanyi Malackrumpli bisztró tulajdonosa
Tragédia! Gyászol a magyar gasztro világ!
Biztonságos és sokoldalú természetes fényvédelem nyárra – a biokozmetikumok reneszánsza!
Cikk
MME
Recept
Morzsálós Mirza
Nincs is jobb a házi megybefőttel készült meggyes piténél vagy piskótánál, de még a meggyleves is finomabb, ha saját terményből csináljuk. Az viszont, hogy a meggy befőzése júliua elején, többnyire 30 fokos nyári hőségben zajlik, érthető módon sokaknak kedvét szegi. Most mutatunk egy autentikus, garantáltan tartósító, főzés nélküli meggyeltevési metódust. Íme a pincés meggy!
Recept válogatás
Válogatásunkban olyan konyhai praktikákból szemezgettünk, amiket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Többek között lerántjuk a leplet arról, hogy nem folyik ki a rántott sajt, mitől lesz igazán krémes a gyümölcsleves, és hogy mitől lesz szupervékony, szakadásmentes a palacsinta.
Bár azt gondolhatnánk, Victoria Beckham kedvenc fogása valamilyen exkluzív, méregdrága ételkülönlegesség, valójában egy nagyon egyszerű finomságért rajong, amit valószínűleg már te is kóstoltál.
Elfogyott a tojás? Nem találsz sűrített tejet? Ha sütés-főzés közben döbbensz rá, hogy nincs otthon egy hozzávaló, amire szükséged lenne, ne ess pánikba - nem biztos, hogy le kell szaladnod a boltba. Lehet, hogy könnyen helyettesítheted egy másik alapanyaggal, ami még az étel ízének és az állagának is jót tesz!
Kovács Béla
Dzsindzsa, ehető növények nyomában című videósorozatában Megyeri Sára megmutatja nektek, mely vadon termő növényeket érdemes leszedni az erdőkben és a mezőkön, és melyiket, mire használhatjuk.
Ha a nyári hőségben valami könnyedebb hétvégi ebédre vágynál, mint a gulyásleves, a pörkölt vagy a rántott hús, akkor a következő receptekkel nem lőhetsz mellé! Ezek a fogások garantáltan nem nehezítik el a gyomrodat, ráadásul még a kezdők is könnyen elkészíthetik őket.
Váratlanul elhunyt Járosi Tamás, a tihanyi Malackrumpli Bisztró tulajdonosa.
A magyar konyha kedvencei ezek a húsos és/vagy zöldséges raguk, amelyek nagyon jól kombinálhatóak, többnyire gyorsan és nagy mennyiségben is könnyedén megfőzhetőek, ezért vendégváráskor, vagy népes család esetén is jó jöhet néhány tuti tokányrecept.