Mindmegette.hu
Ajánljuk még:
Kinyomtatom
Elküldöm
Mentés
Értékelem
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Meghalt Dúró József
Novák Katalint próbálta provokálni egy román szenátor Erdélyben
Tönkretette a kemoterápia a csinos műsorvezető életét
Hidvéghi Balázs: Irracionális, önsorsrontó politika folyik Brüsszelben
Szókimondó csillagjegyek! Jobb, ha vigyázol velük
Bécsbe is eljuthatott a majomhimlő, a belgák karanténba rakják a betegeket
Félmillió fölött lehet keresni eladóként az egyik hazai üzletláncnál
Megmossuk a tojást felhasználás előtt vagy ne? Itt a válasz!
Fokozd a barnulást kényeztető kakaóvajjal! (x)
Mi legyen az ebéd? 14 recept hétvégére, aminek már a látványától megjön az étvágyad
Szennyezett felvágottat vont ki a Nébih, azonnal vidd vissza, ha vettél belőle!
Sírás, kiabálás és dráma: egymásnak esett két versenyző a Konyhafőnökben
Cikk
MME
Recept
A tojás az egyik leggyakrabban használt konyhai alapanyagunk. Sok tojást fogyasztunk, ezért sokat is vásárolunk. Van, akinek mindegy, honnan szerzi be a heti tojásadagot, de akadnak szép számmal, akik a piacon vásárolt tojásokra esküsznek. A nagy kérdés azonban mindkét táborban ugyanaz: felhasználás előtt meg kell mosni a tojást? Ennek jártunk utána.
Recept válogatás
Szörp, palacsinta, fánk, leves és muffin - mind bodzával! Mivel most szezonja van, virágzik, egy séta vagy kirándulás alatt szedhetünk belőle egy nagy csokorral és máris készülhet a finomság! Nektek melyik a kedvenc bodzás desszertetek?
Mike-Erdődi Zsuzsanna
Imádjuk az édességet! Különösen a csokit és a mogyorókrémet. Néha felmerül bennünk a kérdés: ha sokat eszünk ezekből a finomságokból, cukorbetegek leszünk? Ennek jártunk utána dietetikus szakértőnk segítségével.
A rebarbara néhány éve reneszánszát éli. Újra divatba jöttek a savanykás zöldséggel készített desszertek, a különféle kompótok, mártások, szörpök és piték. A friss rebarbara viszonylag gyorsan romlik, így ha lehet, minél hamarabb használjuk fel. Mutatjuk is, hogyan, íme a legjobb receptek!
A császármorzsa a gombóc, a palacsinta, a máglyarakás, és a vargabéles mellett azok közé a desszertek közé tartozik, amelyek egy tartalmasabb leves után főételként is megállják a helyüket. A császármorzsa olcsó, gyorsan elkészíthető finomság. Ha elkészíted, csupán egy gondod lesz: lekvárral, vagy porcukorral edd.
A szezon slágere az eper, amit nem tudunk megunni. Ha pedig frissen nem sikerül elfogyasztani, süthetünk belőle isteni finomságokat. Az epres sütikből mutatunk olyan recepteket, amiket érdemes kipróbálni!
Kard Sándorné
Ha sütésre készülődve döbbenünk rá, hogy a konyhai mérleg elromlott, vagy eleve nincs is a háztartásban, akkor jönnek igazán jól az úgynevezett bögrés receptek - és bármilyen hihetetlen, tortát is lehet készíteni ezzel a módszerrel! Mutatunk egy mennyei, tejszínhabos krémmel töltött kakaós bögrés torta-változatot!
Hogyan készítsünk pozsonyi kiflit, islert, puncstortát vagy aranygaluskát? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogyan készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól.