Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-tejszínhabos szelet

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24x30 sm-es tepsihez:
  • A piskótához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 20 dkg margarin
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 4 evőkanál porcukor
  • rum vagy rumaroma
  • A tetejére:
  • 2,5 dl habtejszín
  • reszelt étcsoki

Elkészítés

Elkészítés: Hagyományos módon megsütjük a piskótát, hagyjuk kihűlni.

A krémhez a porcukorral habosra keverjük a margarint, belekeverjük a gesztenyét és a rumaromát.

A tejszínt kemény habbá verjük.

A piskótát megkenjük a gesztenyés krémmel. Rákenjük a tejszínhabot, és megszórjuk a reszelt csokoládéval. Szeletelés előtt 1 órára a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss