Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés tejszínes kocka

70 perc
rafinált
átlagos
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd egy 20x30 cm - es nagyságú tepsibe sütőpapírt feltetünk.
  2. A piskótához 3 db tojást szétválasztunk, a fehérjéket 6 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgájákat.
  3. Ezután 7 dkg liszetet összekeverünk 6 gramm sütőporral, majd hozzáforgatjuk a tojásos masszához, és beleszórunk 10 dkg, nagylyukú reszelőn lereszelt gesztenyemasszát.
  4. A masszát a tepsibe simítjuk és kb. 12 perc alatt megsütjük. Így elkészítünk és megsütünk még egy lapot.
  5. A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük.
  6. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a villával összetört gesztenyét, a rumot és sima krémmé keverjük.
  7. A tejszínt habbá verjük, majd összeforgatjuk a gesztenyés krémmel.
  8. A krém 3/4-ed részével betöltjük a lapokat, a maradékot pedig a piskóta tetejére kenjük.
  9. A tejszínt a fixálóval habbá verjük, majd tetszőlegesen kidíszítjük vele a sütemény tetejét, megszórjuk reszelt gesztenyemasszával és 3 - 4 óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss