Elkészítés: Sütőpapírral kibélelünk 2 normál méretű tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra (gázsütő 2. fokozat).
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a forró vizet, majd több részletben a tojások habját és a lisztkeveréket. Ezután óvatosan összedolgozzuk, hogy a tojások habja ne törjön össze.
A masszát kettéosztva a 2 tepsibe simítjuk, és 30 percig, tűpróbáig sütjük. (Egyszerre is, egy tepsiben is, de külön-külön is süthetjük.)
Közben a krémhez a margarint a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a rummal ízesített, áttört gesztenyemasszát. Megfőzzük a tejjel a pudingport, és ezt is a masszához adjuk.
Ha a tészta megsült, a tésztalapokat deszkára emeljük, kihűtjük, az elkészített krémet arányosan elosztva a tésztalapokra kenjük, a tetejét csokoládéreszelékkel bőven megszórjuk.
Tálalásig hűtőszekrénybe rakjuk. (Kerek
tortaformában készítve születésnapi édesség is készülhet belőle.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre