Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés szelet II.

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 8 evőkanál forró víz
  • A krémhez:
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 csomag csoki ízű pudingpor
  • 2 evőkanál rum
  • 5 dl tej
  • A tetejére:
  • csokoládéreszelék

Elkészítés

Elkészítés: Sütőpapírral kibélelünk 2 normál méretű tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra (gázsütő 2. fokozat).

A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a forró vizet, majd több részletben a tojások habját és a lisztkeveréket. Ezután óvatosan összedolgozzuk, hogy a tojások habja ne törjön össze.

A masszát kettéosztva a 2 tepsibe simítjuk, és 30 percig, tűpróbáig sütjük. (Egyszerre is, egy tepsiben is, de külön-külön is süthetjük.)

Közben a krémhez a margarint a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a rummal ízesített, áttört gesztenyemasszát. Megfőzzük a tejjel a pudingport, és ezt is a masszához adjuk.

Ha a tészta megsült, a tésztalapokat deszkára emeljük, kihűtjük, az elkészített krémet arányosan elosztva a tésztalapokra kenjük, a tetejét csokoládéreszelékkel bőven megszórjuk.

Tálalásig hűtőszekrénybe rakjuk. (Kerek
tortaformában készítve születésnapi édesség is készülhet belőle.)

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss