Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-sütőtökös szelet

90 perc
bonyolult
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • Tészta:
  • 8 db tojás
  • 16 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt (vagy 10 dkg finomliszt, 5 dkg gesztenyeliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt)
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál aszkorbinsav
  • csipet só.
  • Gesztenyéskrém:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 dl narancslé
  • 1 db narancs (reszelt héja)
  • 4 evőkanál méz
  • rum (ízlés szerint)
  • piskóta
  • Sütőtökös krém:
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl kókusztejszín
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 15 dkg sütőtök (párolt)
  • 1,5 dl cukrászati habalapanyag (növényi eredetű)
  • Díszítés:
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg kristálycukor
  • 5 dkg sütőtök
  • krém

Elkészítés

  1. Először 6 dkg étcsokoládét felolvasztjuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásfehérjét a cukor 2/3-ad részével habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a maradék cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, a habbá vert fehérjét és a liszttel elkevert szódabikarbónát, aszkorbinsavat. Kb. 24x40 cm-es tepsiben 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütőtököt kockákra vágjuk és megpároljuk.
  4. A fehér csokoládés, sütőtökös krémhez 1 dl kókusztejszínt forrásig melegítjük, beleszórjuk a 15 dkg fehér csokoládét és az 5 dkg vajat, elkeverjük, kihűlésig félretesszük.
  5. A kihűlt piskóta széleit kb. 1 cm szélesen körbevágjuk és a levágott széleket kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
  6. A gesztenyés krémhez 1 dl narancslébe belereszeljük 1 narancs héját, majd hozzáadjuk a 4 evőkanál mézet és forrásig melegítjük, beleszórjuk a 10 dkg étcsokoládét és az 5 dkg vajat, elkeverjük, miután elolvadt a csoki és a vaj, belekeverjük az áttört gesztenyemasszát és a kockákra vágott piskótát, majd kihűlésig félretesszük.
  7. A fehér csokoládés krémet összekeverjük a mascarpone krémsajttal és hozzákeverjük a habbá vert cukrászati habalapanyagot, kb. 1/3- ad részét félretesszük a díszítéshez. A maradék krémhez hozzákeverjük a pürésített sütőtököt.
  8. A piskóta tetejére rákenjük a gesztenyéskrémet, majd a sütőtökös, fehér csokoládés krémet és kihűtjük.
  9. Az 5 dkg kristálycukrot megolvasztjuk és olajozott lemezre csíkozva kiöntjük, majd kihűlésig félretesszük.

Megjegyzés

Szeretek mindig valami mást készíteni és most ez lett belőle. - Danani

Ezek is érdekelhetnek

Friss