hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-puncsos szelet

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 14 dkg darált dió
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 dl rum
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor (főzős)
  • 3 dl tej
  • A mázhoz:
  • 10 dkg tortabevonó csoki
  • 5 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadunk 6 kanál vizet.

2. A darált diót, a lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.

3. A masszát elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190 fokon 2 lapot sütünk belőle (kb. 7-8 perc!!!).

4. A krémhez a margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük. Az egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát, ezt kenjük az alsó lapra.

5. A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre, és lefedjük a másik lappal.

6. A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, és belekeverünk 5 dkg margarint. A sütemény tetejére kenjük, amelyet a máz szilárdulása után szeletekre vágva tálalunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss