Elkészítés: 1. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet.
2. A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
3. Elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 2 lapot sütünk belőle.
4. A krémhez a margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük.
5. A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém feléhez adjuk. A másik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát. A pudingos krémet kenjük az alsó lapra, erre rákenjük a gesztenyés krémet, és lefedjük a másik lappal.
6. A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, és belekeverünk 5 dkg vajat. A sütemény tetejére kenjük, amit a máz szilárdulása után szeletre vágva tálalunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre