Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés piskótatekercs III.

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 nagy tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 evőkanál olaj
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenyemasssza (az enyém natúr volt)
  • 15 dkg mascarpone
  • porcukor ízlés szerint (nálam kb. 10 dkg)
  • vaníliás cukor (1 evőkanál)
  • rumaroma
  • 3 dkg vaj
  • A tetejére:
  • 7 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét gépi habverővel elkezdjük habbá verni. Félidőben kanalanként hozzáadjuk a cukrot (közben folyamatosan dolgozzon a habverő), és egészen kemény habbá verjük. Folyamatos működés mellett a tojássárgákat is egyenként hozzáadjuk, mindig megvárva, hogy alaposan elkeveredjenek. A liszt következik: ezt is kanalanként adjuk hozzá, folyamatos habverés mellett. Végül jön a kakaópor, ugyanígy. Ha homogén lett a massza, kikapcsoljuk a gépet, és hozzáadunk 1 evőkanál olajat. Ezt már egy faspatulával keverjük el, óvatosan, hogy ne törjön a hab.

Sütőpapírral bélelt gáztepsin egyenletesen elterítjük a tésztát. Ha jól dolgoztunk, egyáltalán nem folyós, sőt, szinte nehézkes egyenletesen elteríteni. 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha kész, kivesszük és hűlni hagyjuk.

Közben elkészítjük a krémet: minden hozzávalót összekeverünk. Kóstolgassuk, mindenki másképp szereti.

Ha kihűlt a piskóta, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük a krémmel, és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.

Vígőzön megolvasztjuk a csokoládét, belekeverünk egy kevés olajat, és bevonjuk a rudat. Hűvös helyen néhány órán át pihentetjük, majd éles késsel szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss