Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés palacsintatorta

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 csipet só
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • őrölt fahéj
  • kakaópor
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • narancslekvár

Elkészítés

  1. A tojássárgákat kikeverjük a tejjel, a sóval, és a liszttel. A tojásfehérjéhez adjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A habot a tésztához forgatjuk, úgy, hogy az ne törjön össze. Fahéjjal és kakaóporral ízesíthetjük.
  2. A palacsintákat olajjal kikent serpenyőben, a szokásos módon megsütjük. Ha kisültek a palacsinták, rétegezzük őket.
  3. Megkenjük a lekvárral az első palacsintát, reszelünk rá a gesztenyemasszából majd jöhet a következő palacsinta és így tovább. A tetejét naranccsal díszítjük.

MÉG TÖBB GESZTENYÉS FINOMSÁG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss