Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-narancsos fatörzs

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg liszt (+ a tepsihez)
  • A krémhez:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1/2 db narancs (reszelt héja)
  • 10 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • fehércsokoládé forgács

Elkészítés

  1. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat felhabosítjuk a cukor 1/3-ával, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Beleszitáljuk a sóval, a sütő- és a kakaóporral elvegyített lisztet, és simára keverjük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a tésztát, és 190 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük, egy nedves konyharuhára tesszük, és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Végül szorosan feltekerjük a konyharuha segítségével, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A krémhez a vízgőz felett felolvasztjuk a felaprított étcsokoládét, majd hagyjuk kissé hűlni. Simára keverjük a szobahőmérsékletű mascarponét a vajjal, az áttört gesztenyemasszával, a narancshéjjal, a porcukorral és az olvasztott csokival. A hűtőbe tesszük kb. 15 percre, hogy kissé megdermedjen.
  3. Óvatosan kitekerjük a tésztát, egyenesre vágjuk a széleit, majd sütőpapírra tesszük. A piskótára simítjuk a krém felét, és a sütőpapír segítségével feltekerjük. Bevonjuk a tekercset a megmaradt krémmel, és tálalásig a hűtőbe tesszük. Csokiforgáccsal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss