A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat felhabosítjuk a cukor 1/3-ával, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Beleszitáljuk a sóval, a sütő- és a kakaóporral elvegyített lisztet, és simára keverjük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a tésztát, és 190 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük, egy nedves konyharuhára tesszük, és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Végül szorosan feltekerjük a konyharuha segítségével, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a vízgőz felett felolvasztjuk a felaprított étcsokoládét, majd hagyjuk kissé hűlni. Simára keverjük a szobahőmérsékletű mascarponét a vajjal, az áttört gesztenyemasszával, a narancshéjjal, a porcukorral és az olvasztott csokival. A hűtőbe tesszük kb. 15 percre, hogy kissé megdermedjen.
Óvatosan kitekerjük a tésztát, egyenesre vágjuk a széleit, majd sütőpapírra tesszük. A piskótára simítjuk a krém felét, és a sütőpapír segítségével feltekerjük. Bevonjuk a tekercset a megmaradt krémmel, és tálalásig a hűtőbe tesszük. Csokiforgáccsal díszítjük.