Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-mézeskalácsos torta

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A piskótához a sütőt 190 fokra előmelegítjük, egy kb. 20-22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A tojást a cukorral alaposan kihabosítjuk, majd hozzászitáljuk a kakaóval vegyített lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb. 20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a gesztenyemasszát villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a rumot, a porcukrot és a fűszerkeveréket, azután az egészet simára keverjük. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés krémmel és a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatinnal.
  3. A kihűlt piskótát kétfelé vágjuk, majd betöltjük a krém 2/3-ával, a maradék krémmel pedig bekenjük a torta tetejét és az oldalát. Hűtőben 2-3 órán át dermesztjük, majd tálalás előtt megszórjuk a tetejét kakaóval és a fűszerkeverékkel.

CSOKOLÁDÉS GESZTENYÉS ALAGÚT>>> 

GESZTENYÉS TRÜFFEL SZELET>>> 

GESZTENYÉS TIRAMISU EGYSZERŰEN>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss