A gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón (vagy közvetlenül a hűtőből kivéve ameddig még elég hideg, reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn).
A meggybefőttet tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
Ezután az előkészített poharakba osszuk el a lecsepegtetett meggyet, majd kanalazzuk rá a gesztenyemasszát.
A vaníliakrémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a maradék tejet.
Ezután állandó kevergetés mellett, kisebb lángon főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.
A Hulalát (vagy habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre (ha habtejszínt használunk, akkor habfixáló is kell hozzá, mert különben összeesik a hab).
Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként keverjük hozzá az előzőleg kemény habbá vert Hulalát (vagy habtejszínt).
Az elkészült krémet ezután kanalazzuk rá a poharakban lévő gesztenyemassza tetejére.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ezután gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk össze, majd vegyük le a gőzről és hűtsük ki.
Ezután kanalazzuk rá a poharakban lévő krém tetejére, szórjuk meg gesztenyével és helyezzünk rá ízlés szerint meggyet, majd úgy kínáljuk.