Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-meggyes pohárkrém

30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 üveg meggybefőtt (lehet rumos is)
  • A vaníliakrémhez:
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 ek kristálycukor
  • 2 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • A tejszínes-csokoládékrémhez:
  • 6 dkg csokoládé (jó minőségi, akár 70 százalékos)
  • 1 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón (vagy közvetlenül a hűtőből kivéve ameddig még elég hideg, reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn).
  2. A meggybefőttet tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
  3. Ezután az előkészített poharakba osszuk el a lecsepegtetett meggyet, majd kanalazzuk rá a gesztenyemasszát.
  4. A vaníliakrémhez a pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a maradék tejet.
  5. Ezután állandó kevergetés mellett, kisebb lángon főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.
  6. A Hulalát (vagy habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre (ha habtejszínt használunk, akkor habfixáló is kell hozzá, mert különben összeesik a hab).
  7. Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként keverjük hozzá az előzőleg kemény habbá vert Hulalát (vagy habtejszínt).
  8. Az elkészült krémet ezután kanalazzuk rá a poharakban lévő gesztenyemassza tetejére.
  9. A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ezután gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk össze, majd vegyük le a gőzről és hűtsük ki.
  10. Ezután kanalazzuk rá a poharakban lévő krém tetejére, szórjuk meg gesztenyével és helyezzünk rá ízlés szerint meggyet, majd úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss