Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-meggyes piskótatekercs

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 3 dl tejszín
  • 1/2 üveg magozott meggybefőtt
  • A díszítéshez (elmaradhatnak, porcukorral meghintve is mutatós):
  • tejszín
  • meggy
  • fehér csoki
  • 1-2 csepp mandulaaroma

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a csipet sóval és cukorral kemény habbá verjük. Majd hozzáadjuk a tojássárgákat, tovább keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.

Kibélelünk egy 30×40 cm-es gáztepsit sütőpapírral, majd a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és melegen feltekerjük. A ruhában feltekerve hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. Cukor nem kell a krémbe! A tejszínt kemény habbá verjük. A csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk. A gesztenyemasszát kipürésítjük, hozzáadjuk a csokoládét is.

A tejszínből egy keveset teszünk félre a díszítéshez. A többi tejszínt hozzákeverjük a csokis masszához.

A piskótát a konyharuhából kibontjuk, a krémmel megkenjük. A meggyel megszórjuk, és szorosan feltekerjük.

A díszítéshez a fehér csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, 1-2 csepp mandulaaromát cseppentünk hozzá (azért zöld), és a piskótára egy kiskanállal ide-oda csurgatunk. A keményre vert maradék tejszínhez 1-2 csepp meggylét keverünk, és díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss