Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-meggyes patkó

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók: 12 db-hoz:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt (fele rétesliszt)
  • 12 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dkg élesztő - szétmorzsolva
  • 2,5 dkg porcukor
  • kb. 1/2-1 dl tej
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 evőkanál magozott meggybefőtt
  • rummal ízesített befőttlé
  • A kenéshez:
  • 1 tojássárgájában elkevert kevés fehérje

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához egy mély keverőtálban a vajat szétmorzsoltam a liszttel, majd a többi hozzávalóval cipó formára összegyúrtam. Lisztezett tálban, a felületét is belisztezve, konyharuhával letakarva, langyos helyen fél órát pihentettem.

Ameddig a tészta pihent, a töltelékhez a gesztenyemasszát kevés rumos befőttlével lazítottam, és belekevertem az aprított meggyet.

A tésztát átgyúrtam, 12 részre daraboltam. Egyenként vékonyra kinyújtottam, a felső szélekre egy csíkban felkentem a tölteléket, feltekertem és patkót formáztam.

Papírral bélelt tepsibe sorakoztattam, tojással megkentem, fél órát langyos helyen pihentettem.

Közben a sütőt 200 fokra előmelegítettem, a patkókat újra lekentem, és kb. 15 perc alatt piros-barnára megsütöttem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss