Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-meggyes golyó

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gesztenyét hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni, majd keverjük össze az olvasztott vajjal és a kekszporral. Ezután következik a tej (lehet tejszín is), mindenki belátása szerint adhatja hozzá, de ne legyen túl tucsogós. Szépen eldolgozzuk, gomóbcnyi masszát kiveszünk, közepébe nyomjuk a lecsepegtetett meggyet, és gombócot formálunk. Betehetjük fél órára a hűtőbe, így könnyebben fog menni a csokizás.

Gőzfürdőben megolvasztjuk a csokit (ebbe ízlés szerint lehet picit vajat vagy olívaolajat keverni), belemártogatjuk a golyókat. Ha szeretnénk díszíteni, akkor a csoki megszilárdulásra előtt megszórjuk.

Megjegyzés

Vendégégbe vittem, hamar elkapkodták. Ajánlom baráti összejövetelekre, hiszen ez egy tipikus egyszerű, de nagyszerű édesség, egy harapás az egész (max. 2 :)). Nekem ekkora adagból kb. 30 darab lett, diónál nagyobb darabokat formáztam a meggy miatt. Aki szeret díszíteni, annak ajánlom még a fehércsokival való csíkozást, nagyon dekoratív. - Viri99

Ezek is érdekelhetnek

Friss