Elkészítés: A gesztenyét hagyjuk szobahőmérsékleten felolvadni, majd keverjük össze az olvasztott vajjal és a kekszporral. Ezután következik a tej (lehet tejszín is), mindenki belátása szerint adhatja hozzá, de ne legyen túl tucsogós. Szépen eldolgozzuk, gomóbcnyi masszát kiveszünk, közepébe nyomjuk a lecsepegtetett meggyet, és gombócot formálunk. Betehetjük fél órára a hűtőbe, így könnyebben fog menni a csokizás.
Gőzfürdőben megolvasztjuk a csokit (ebbe ízlés szerint lehet picit vajat vagy olívaolajat keverni), belemártogatjuk a golyókat. Ha szeretnénk díszíteni, akkor a csoki megszilárdulásra előtt megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre