Az alaphoz összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a masszából nedves kézzel 25 egyforma golyót formálunk, és meghempergetjük mindet a cukorban.
A töltelékhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáreszeljük a gesztenyemasszát, hozzáadjuk a rumot és a kekszet, majd alaposan összedolgozzuk.
A diós golyókat egy citromfacsaró üregébe töltjük, és a falához nyomkodjuk, a közepébe teszünk egy kevés gesztenyekrémet, majd 1-1 db meggyszemet, és teljesen kitöltjük az üreget. Ezután könnyedén kiütjük a formából. A csúcsok alját végül cukorba mártjuk.
Gondolom minden háztartásban van egy műanyag citromfacsaró a kamra rejtekében, de ha nem lenne, olcsón beszerezhető. Ennek segítségével egy mutatós édesség kerülhet az ünnepi asztalra. - Baloghné Judit