Elkészítés: A leveles tésztát hagyjuk felengedni, majd kb. 5 mm-es vastagságúra nyújtjuk, és 5-6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatunk 12 darabot. A muffinformákat kibéleljük a kiszaggatott tésztával, alját villával megszurkáljuk, majd a 180-190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A megmaradó tésztából kisebb és különböző formákat szaggatunk, amit díszítésként is felhasználhatunk.
A kihűlt tésztákat vízszintesen kettévágjuk, üregét a gesztenyepürével megtöltjük, gyümölcsöt vagy tejszínhabot is tehetünk rá. A töltelékre helyezzük a kalapot, amit csokiöntettel vagy olvasztott csokoládéval meglocsolunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre