Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés krokett

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés:
A burgonyát megmossuk és héjában puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, még melegen nagyon pépesre áttörjük, majd kiterítjük, és megvárjuk, hogy kihűljön.

Elkészítés:
1. A kihűlt burgonyát összekeverjük a tojássárgával, 10 dkg zsemlemorzsával, sóval, borssal, és szerecsendióval fűszerezzük.
2. A burgonyamasszából lepényeket formálunk, a gesztenyébő pedig kis gombócokat teszünk mindegyik közepére, majd gombóccá gyúrjuk. Megforgatjuk a maradék morzsában, és bő, forró olajban kisütjük. Papírkendőre szedve leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot.
3. Tálaláskor: töltött pulykamellel, hallal, vegetáriánusoknak önmagában vagy salátával kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss