hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés krémes

60 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 ek liszt
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek kristálycukor
  • 8 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 4 dl habtejszín (dobozos)
  • 2 csomag habfixáló
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • A díszítéshez:
  • cukorgyöngy

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is, és az egészet összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és lisztet. A jól eldolgozott masszát egy téglalap alakú, közepes méretű tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Tűpróbáig sütjük.
  2. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet is. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
  3. Amikor kihűlt a puding, hozzáadjuk a margarint, és csomómentesre keverjük. (A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.)A kihűlt piskóta lapra rákenjük a kihűlt vanília krémet.
  4. A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, és robotgéppel kemény habbá verjük. Ezután a lereszelt gesztenyepürét óvatosan a habhoz dolgozzuk, majd ráhalmozzuk a vaníliakrém tetejére. A süteményt cukorgyöngyökkel díszítjük.

Hagyományos krémes recept

házi francia krémes

Ezek is érdekelhetnek

Friss