Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés kosárka

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A linzertésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg vaj
  • 2 cl rum
  • 5 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • csokicseppek

Elkészítés

Elkészítés: A linzertésztát kidolgozzuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük fóliába csomagolva.

Másnap kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk akkorára, amivel kibéleljük a kicsi tortaformákat. Nem szükséges kikenni. Villával megszurkáljuk.

A gesztenyetöltelék alapanyagait alaposan kikeverjük, és csillagcsöves habzsákból nyomjuk a tortácskákba. Csokicseppeket teszünk a tetejükre, és előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük őket 20 perc alatt.

Ha kihűltek, kiborítjuk őket egy tálcára, és porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés

Jönnek az ünnepek, kiváló apró édesség, és nem diós. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss