Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés kosarak

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A margarint a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet és a citromhéjat, alaposan összegyúrjuk. Viszonylag lágy tésztát kell kapnunk, ha nagyon keménynek érezzük, tejföllel lazítható. Legalább fél óráig hűtőben pihentetjük.

Kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, kibéleljük a kosárformákat, és 180 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük.

A gesztenyét habosra kavarjuk a cukorral, majd szép lassan hozzáadagoljuk a felvert tejszínhabot.

Megtöltjük a korarakat, és hűvös helyen picit pihenni hagyjuk. Kb. 20-25 darab lesz belőle.

Megjegyzés

A receptet és a fotót P. - p.amelie

Ezek is érdekelhetnek

Friss