hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés kelbimbó narancsos-mézes öntettel

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kelbimbót megtisztítjuk, és lobogó sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.

A bacont felaprítjuk, és egy forró serpenyőben pirítjuk. Amikor már kisült belőle némi zsiradék, hozzáadjuk az előfőzött kelbimbót és gesztenyét, együtt pirítjuk.

Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a mézet, a narancs reszelt héját és levét, kevés balzsamecettel összeforraljuk, amíg sűrűn folyó, szirupos lesz. Szárított kakukkfűvel ízesítjük, majd a piruló baconös kelbimbóhoz és gesztenyéhez öntjük, alaposan összekeverjük, hogy mindent jól átjárjon az illatos, szirupos öntet.

Melegen kínáljuk, különleges köretként, vagy önmagában téli salátának.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss