Elkészítés: A kelbimbót megtisztítjuk, és lobogó sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.
A bacont felaprítjuk, és egy forró serpenyőben pirítjuk. Amikor már kisült belőle némi zsiradék, hozzáadjuk az előfőzött kelbimbót és gesztenyét, együtt pirítjuk.
Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a mézet, a narancs reszelt héját és levét, kevés balzsamecettel összeforraljuk, amíg sűrűn folyó, szirupos lesz. Szárított kakukkfűvel ízesítjük, majd a piruló baconös kelbimbóhoz és gesztenyéhez öntjük, alaposan összekeverjük, hogy mindent jól átjárjon az illatos, szirupos öntet.
Melegen kínáljuk, különleges köretként, vagy önmagában téli salátának.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre