Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés keksztekercs csokoládéval borítva

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg darált keksz
  • 18 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • fél dl rumaroma
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 25 dkg gesztenye
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 cl rum
  • A tetejére:
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagjait összedolgozzuk, majd kétfelé osztjuk.
A krémmel ugyanígy járunk el.

2 zsírpapír között kinyújtjuk a tésztát, majd lehúzzuk a papírt a tetejéről. Megkenjük a krém felével, és feltekerjük az alatta lévő zsírpapír segítségével. Majd ugyanezt a műveletet elvégezzük a tészta másik felével.

A tetejére vízgőz felett megolvasztjuk az apróra tördelt csokoládét, 1 evőkanál olajat adunk hozzá. Majd ráöntjük a süteményünk tetejére.

Csinálhatunk bele hullámokat villával, mikor a csokoládé se nem kemény, se nem folyékony. Majd a hűtőbe tesszük éjszakára.

Megjegyzés

Először túlságosan is rumosnak tűnt az íze, de amint állt egy éjszakát a hűtőben, kevésbé. :) Finom, a télapót mi ezzel vártuk, na és persze tejcsivel. - katonaandrea

Ezek is érdekelhetnek

Friss